Netti Pokeri


Tarjoamme sinulle kaiken mitä sinun tarvitsee tietää pokerista sääntöjen, ehtojen ja pokerin pelaamisen muodossa. Opi alta perussäännöt ja lue lisää pokerista yleisesti. Jos haluat pelata pokeria vakavammalla tasolla ja rahalla, suosittelemme, että luet perusteelliset oppaamme.

Pokerin säännöt

Vaikka pokerin eri varianteilla voi olla omat säännöt, niillä on silti yksi yhteinen piirre. On tärkeää käyttää viittä korttia parhaan mahdollisen korttiyhdistelmän muodostamiseksi. Samanaikaisesti eri pokerikäsien sijoitukset ovat aina samat muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta. Parit ovat alhaisimmat ja tulevat vuorotellen kaksi paria, kolme, suora, maa, täyskäsi, neloset, värisuora ja lopuksi kuninkaallinen värisuora, joka on korkeimmalla tasolla.

Kuinka pelata pokeria?

Pokerikierros voi näyttää monilta eri tavoilta riippuen kyseessä olevasta pokerityypistä. Kaikissa pokeriversioissa on kuitenkin sama sääntö pelin alussa, joka alkaa siten, että jokainen pelaaja saa tietyn määrän kortteja. Korttien lukumäärää koskevat säännöt vaihtelevat eri pokeripeleissä, esimerkiksi pimeässä pokerissa, jossa jokaiselle pelaajalle jaetaan viisi korttia, kun taas Texas Hold'emissa vain kaksi.

Klassiset pokerin säännöt

Niin kutsuttu viiden kortin pokeri, tumma pokeri, osta pokeri tai Five Card Draw on luultavasti se, mitä useimmat ihmiset tietävät klassisena pokerina. Tämän tyyppisen pokerin säännöt ovat yksinkertaiset ja helppo oppia.

Jokainen pelaaja saa viisi korttia.

Sitten jokainen pelaaja saa mahdollisuuden vaihtaa kortit, joihin hän ei ole tyytyväinen. Jos pelaat panoksilla, ne tehdään ennen korttien vaihtamista. Jotta voit jatkaa pelissä, sinun on panostettava yhtä paljon kuin muiden pelaajien. Jos et halua tai voi tehdä tätä, asetat tai hylkäät korttisi ja olet siten poissa pelistä.

Kun kaikki pelaajat ovat vaihtaneet korttia, toinen panostuskierros alkaa, jos pelaat panoksilla. Aivan kuten ensimmäisellä panostuskierroksella, sinun tulee panostaa yhtä paljon kuin muut pelaajat jatkaaksesi osallistumista.

Riippumatta siitä, pelaatko panoksilla vai et, jokainen kierros päättyy näytökseen, jossa kaikki peliin jääneet näyttävät korttinsa. Pelaaja, jolla on korkein käsi, voittaa kierroksen ja mahdollisesti potin.

On sanottava, että joissakin pokerimuodoissa on myös kaksi muutosta.

Erilaiset pelit ja säännöt pokerissa

Loppujen lopuksi pelaajat ovat saaneet korttinsa, pokerissa on itse asiassa kaksi pääpaikkaa, joissa on säännöt, riippuen kyseessä olevasta pelityypistä. Jos kyseessä on synkkä pokeripeli, pelaajat voivat nyt vaihtaa kortteja, joihin he eivät ole tyytyväisiä. Jos toisaalta kyse on jonkinlaisesta Hold'em-pelistä, on nyt aika asettaa joukko avoimia kortteja pöytään.

Jos pokerikierros sisältää minkä tahansa muodon panostamista, ne tapahtuvat yleensä ennen ja jälkeen korttien vaihtamisen pimeässä pokerissa. Hold'em-peleissä panokset asetetaan ennen ja sen jälkeen, kun eri kortit asetetaan pöytään. Molemmissa versioissa sinun on panostettava yhtä paljon tai enemmän kuin muiden pelaajien pysyäksesi pelissä.

Lopullisessa näytöksessä pelaaja, jolla on paras käsi, voittaa ja pelaaja myös vie kotiin potin, jos sellainen on. Jos sinusta tuntuu, että pokeri on monimutkaista, voit kokeilla pokeripasanssia ja oppia pokerin perusasiat ja kädet.